وي با اشاره به تعريف فرهنگ از ديدگاه \"علامه جعفري\" تصريح کرد: از ديدگاه اين استاد، در هر تعريفي از فرهنگ، بايد عناصر بايستگي و شايستگي، کمال و ترقي معنوي و شرف ذاتي انسان مد نظر قرار گيرد.
وي به تعاريف مختلف هنر به نقل از اساتيد اشاره کرد و گفت: برخي هنر را تقليد از طبيعت ميدانند و عدهاي ديگر بر ارتباط مستقيم هنر با جريانات روحي و فکري انسان تأکيد دارند.
ياوري با بيان اينکه هنر يک مقوله ديني، حقيقت متعالي و مقدس است، تصريح کرد: دين نجاتبخش بشريت بوده و يک رسالت فوق مادي و صددرصد انساني دارد.
اين استاد دانشگاه افزود: بسياري از سنت گرايان، هنر سنتي را هنري ماندگار اصيل و نجاتبخش ميدانند و بر حضور منبع وحي در خلق آثار هنري تاکيد دارند.
وي هنر را به دو بخش محض و کاربردي تقسيم کرد و گفت: شاخصترين هنر کاربردي، هنري است که با دارابودن زيبايي وارسته و مفهومي ميتواند سودي مشخص و جنبه کاربردي معين داشته باشد که صنايعدستي از اين دسته است.
وي تاکيد کرد: صنايعدستي حاصل معرفت شهودي و اشاعه دهنده فرهنگ معنوي فولکلور بوده که در متن زندگي فردي و اجتماعي انسانها جاري است.
عضو فرهنگستان هنر گفت: صنايعدستي براي گروههاي کثيري از مردم ما به صورت مستقيم و غيرمستقيم ايجاد شغل و درآمد ميکند و سهم آن در توليد ناخالص داخلي، رشد و توسعه اقتصادي انکارناپذير است.
M/113
انتهای پیام/